زبان کرهای یکی از انواع زبانهای شرق آسیا است که در کشورهای کره شمالی و کره جنوبی مورد استفاده قرار میگیرد. این زبان دارای سیستم نوشتاری متفاوت و خاص خود است. الفبای کرهای با شکل نوشتاری متفاوت ممکن است برای برخی سخت و پیچیده و برای برخی دیگر جالب به نظر برسد. اما میتوان گفت تقریبا همه افراد در نگاه اول الفبای کرهای را عجیب و غیر قابل فهم در نظر میگیرند. در ادامه میخواهیم درباره چگونگی اختراع الفبای کرهای به شکل امروزی توضیح دهیم.
اگر شما از افردی باشید که در کتاب، تلویزیون و یا هر جای دیگری به طور اتفاقی با متون کرهای برخورد کرده باشید، ممکن است در نگاه اول آن را به صورت خطوط پیچیده و درهم تصور کنید که درک آنها غیر ممکن به نظر برسد. اما جالب است بدانید الفبای زبان کرهای در گذشته حتی پیچیدهتر از چیزی بود که امروزه میبینید!
الفبای کنونی کره هانگول نام دارد. این نام از دو بخش هان + گول تشکیل شده است. هان به معنی کرهای و گول به معنی حرف است. پس به این صورت ترجمه دقیق هانگول این است: حرف کرهای. هانگول الفبایی است که امروزه کرهایها از آن استفاده میکنند. در گذشته مردم کشورهای کره جنوبی و شمالی تا مدتها از همان سیستم نوشتاری چینی استفاده میکردند که در کره هنوز هم با نام هانجا شناخته میشود. هانجا همان سیستم نگارشی هنزی در چینی است که همچنین در زبان ژاپنی با نام کانجی شناخته میشود. شاید با شنیدن این سخنان با خود فکر کنید: پس تمامی زبانهای کرهای، چینی و ژاپنی به یک صورت نوشته میشوند، اما این طور نیست! هر یک از این زبانها الفبای خاص خود را دارند که گاهی به صورت ترکیبی از آنها استفاده میشود.

الفبای کرهای یا هانگول
اختراع الفبای کرهای یا هانگول
همانطور که گفتیم تا حدود سال ۱۴۴۳ میلادی زبان کرهای با سیستم نگارش چینی نوشته میشد. حروف چینی با ادبیات بودایی وارد کره شدند، اما این حروف برای زبانهای دیگر چندان کاربردی نبودند. کرهایها سعی کردند حروف چینی را اقتباس کنند. آنها تلفظ کارکترها را تغییر دادند تا بهتر با زبان آنها تطبیق یابد. آنها از نوشتار چینی یا هانجا بیشتر برای بیان صداها استفاده میکردند تا معانی. در آن زمان خواندن چنین متونی برای یک فرد معمولی کرهای راحت نبود. به همین دلیل سیستم نگارشی جدیدی به نام هانگول به وجود آمد.
در آن زمان یکی از شاهان کرهای به نام سه جونگ شخصا دست به کار شد و الفبایی سادهتر و قابل درکتر را برای نوشتن اختراع کرد. تا قبل از اختراع هانگول، تنها بخش کوچکی از جمعیت کره میتوانستند خواندن و نوشتن بیاموزند. اما با اختراع الفبای هانگول توسط سه جونگ افراد بیشتری قادر بودند تا مهارتهای حیاتی خواندن و نوشتن را یاد بگیرند. به کمک هانگول رفته رفته افراد بیشتری به آموختن روی آوردند و پیشرفت علم در این سرزمین رواج یافت. به این صورت کره به یکی از باسوادترین کشورهای جهان تبدیل شد.
هر دو کشور کره شمالی و جنوبی روز خاصی از سال را به روز به روز هانگول اختصاص دادهاند. چرا که این الفبا تأثیر و اهمیت فراوانی در راستای پیشرفت این کشورها داشته است. این روز در کره جنوبی ۹ اکتبر و در کره شمالی ۱۵ ژانویه است و تعطیل رسمی محسوب میشود. هر ساله به منظور بزرگداشت اختراع الفبای کنونی کره جشنوارههای گوناگونی در این روز برگزار میگردد.
الفبای کرهای جدید شامل ۲۴ حرف است که به دو گروه تقسیم میشوند:
14 حرف صامت شامل: ㄱ ㄴ ㄷ ㄹ ㅁ ㅂ ㅅ ㅇ ㅈ ㅊ ㅋ ㅌ ㅍ ㅎ
10 حرف مصوت شامل:ㅏ ㅑ ㅓ ㅕ ㅗ ㅛ ㅜ ㅠ ㅡ ㅣ
همانطور که میبینید تعداد حروف این الفبا کم است پس یادگیری آنها آن قدر که فکر میکنید سخت نیست. بسیاری از علاقمندان میتوانند به راحتی و در زمانی کوتاه آن را بیاموزند.
حال که با الفبای کرهای بیشتر آشنا شدید در صورتی که علاقه دارید آن را بهتر بیاموزید، میتوانید به سایت آموزش زبان نیمکت مراجعه کرده و اولین جلسه آموزش کرهای را به صورت رایگان رزرو کنید. در سایت نیمکت علاوه بر زبان کرهای سایر زبانها نیز توسط اساتید حرفهای به صورت آنلاین آموزش داده میشود. کافی است استاد مورد نظرتان را از بین اساتید نیمکت انتخاب کرده و شروع به یادگیری کنید.
ثبت ديدگاه